Witam mam growbox 50 x 50 i panel LED zeed 45wat właśnie taką. Panel led do uprawy roślin growbox 45w 225 szt led (id:135)
Moje pytanie brzmi czy ona nie jest za mała na tą powierzchnię do tej pory wychowywałem jednego automata ale wyrósł karłowaty. Trochę czytałem o lampach i wychodzi z tego że jest mocno za słaba a ktoś zapewniał mnie że na taki boks wystarczy mi. Dziękuję za pomoc z góry. Pozdrawiam.
Twoja lampa może być za słaba. Spróbuj użyć 100-watowej lampy do uprawy. Możesz ją także zmniejszyć, jeśli będzie za duża. Pozdrawiam Cliff
Hey Cliff_36 a możesz jakąś konkretną mi polecić o niskim budżecie? Aktualnie mam w growbox 3 rośliny auto wedding cake 22dni wegetatywny.Karłowatą niezidentyfikowana roślinę w 32dniu kwitnienia.Oraz jakąś indice w 54 dniu wegetatywnym.
P
Witam, mam dobre doświadczenia z Spiderfarmer SF1000 lub Mars Hydro FC-E1500. Ich ceny w Niemczech wahają się od 150 do 250 euro. Tymi lampami LED można łatwo sterować. Jednak Hydro robi się trochę za ciepło jak na mój gust.
Wielkie dzięki kolego.Narazie słabo z budżetem u mnie jest może coś jeszcze z niższej półki cenowej?Chciałbym jak najszybciej dostarczyć im więcej światła a nie stać mnie na razie na te lampy,które na pewno kupię ale dopiero w przyszłym miesiącu.
Niestety nie, obecnie jest to obniżone, więc co najmniej 150 euro na Amazon to 100 watów od Spiderfarmer. Jeśli chcesz uzyskać wydajność, możesz obliczyć około 1 wata na 1 gram. Spójrz na Amazon, możesz tam wiele znaleźć, przynajmniej tutaj, w Niemczech. Nie ma powodu do radości i wielu sukcesów
Dzięki za pomoc.Piekne twoje Panie
Znalazłem bardzo tanio używana Hydro mars TS600 też ma 100 Wat.Nada się?
To powinno również zadziałać. Znajomy ma to, co działa w namiocie 140 * 60 * 60 cm, ale nie można tego regulować.
Znalazłem jeszcze taka lampę za 40€ Niello M300 Optical Lense Serie im Test | pflanzenlampen.org są przełączniki na veg i bloom.Co o tym sądzisz? Czy lepiej poczekać i kupić mars hydro TS600
Ostatecznie decyzję musisz podjąć sam, z doświadczenia Ci powiem, że lepiej kupić coś sensownego. zamiast kupować śmieci dwa razy . To nie znaczy, że ten drugi jest zły, nie przyglądałem się temu.
Ok dzięki.Pozdrawiam