Box 50x50 i panel Zeed 45wat

Witam mam growbox 50 x 50 i panel LED zeed 45wat właśnie taką. Panel led do uprawy roślin growbox 45w 225 szt led (id:135)
Moje pytanie brzmi czy ona nie jest za mała na tą powierzchnię do tej pory wychowywałem jednego automata ale wyrósł karłowaty. Trochę czytałem o lampach i wychodzi z tego że jest mocno za słaba a ktoś zapewniał mnie że na taki boks wystarczy mi. Dziękuję za pomoc z góry. Pozdrawiam.

Twoja lampa może być za słaba. Spróbuj użyć 100-watowej lampy do uprawy. Możesz ją także zmniejszyć, jeśli będzie za duża. Pozdrawiam Cliff

Hey Cliff_36 a możesz jakąś konkretną mi polecić o niskim budżecie? Aktualnie mam w growbox 3 rośliny auto wedding cake 22dni wegetatywny.Karłowatą niezidentyfikowana roślinę w 32dniu kwitnienia.Oraz jakąś indice w 54 dniu wegetatywnym.

P

Witam, mam dobre doświadczenia z Spiderfarmer SF1000 lub Mars Hydro FC-E1500. Ich ceny w Niemczech wahają się od 150 do 250 euro. Tymi lampami LED można łatwo sterować. Jednak Hydro robi się trochę za ciepło jak na mój gust.

Wielkie dzięki kolego.Narazie słabo z budżetem u mnie jest może coś jeszcze z niższej półki cenowej?Chciałbym jak najszybciej dostarczyć im więcej światła a nie stać mnie na razie na te lampy,które na pewno kupię ale dopiero w przyszłym miesiącu.

Text
Czy te dwie lampy to już jest niższa półka cenowa?

Niestety nie, obecnie jest to obniżone, więc co najmniej 150 euro na Amazon to 100 watów od Spiderfarmer. Jeśli chcesz uzyskać wydajność, możesz obliczyć około 1 wata na 1 gram. Spójrz na Amazon, możesz tam wiele znaleźć, przynajmniej tutaj, w Niemczech. Nie ma powodu do radości i wielu sukcesów

:wink:

Dzięki za pomoc.Piekne twoje Panie :smiley:

Znalazłem bardzo tanio używana Hydro mars TS600 też ma 100 Wat.Nada się?

To powinno również zadziałać. Znajomy ma to, co działa w namiocie 140 * 60 * 60 cm, ale nie można tego regulować.

Znalazłem jeszcze taka lampę za 40€ Niello M300 Optical Lense Serie im Test | pflanzenlampen.org są przełączniki na veg i bloom.Co o tym sądzisz? Czy lepiej poczekać i kupić mars hydro TS600

Ostatecznie decyzję musisz podjąć sam, z doświadczenia Ci powiem, że lepiej kupić coś sensownego. zamiast kupować śmieci dwa razy :wink:. To nie znaczy, że ten drugi jest zły, nie przyglądałem się temu.:sweat_smile:

Ok dzięki.Pozdrawiam